Blog

Lépcsőháztakarítás felsőfokon

A lépcsőháztakarítás azért speciális, mert sok embert érint. Sok lakó = sok különböző elvárás és igény. Közben pedig legyen a takarítás a lehető legköltséghatékonyabb. Nehéz megfelelni mindezeknek. Az IndigoClean számos lépcsőházban takarít évek óta. Ismerjük a kihívásokat és a specialitásokat.

Sok helyen nincs takarító vagy takarítócég. A lakók egymás közt időben vagy lakószintenként megbontva végzik a takarítást. A klasszikus rotációs rendszerben végzett takarítás általában számos konfliktus forrása a lakótársak között. A legjobb az, ha takarítót, vagy takarítócéget bíznak meg. Legalább a konfliktus nem a lakók között van.

Lépcsőházak esetében speciális munkamódszert dolgoztunk ki. Nagyon fontos, hogy a társasházi takarítás nem egy felmosásból áll! A heti takarítás része kell, hogy legyen az alapos seprés. Ne a felmosóval maszatoljunk! A seprés (ahogy a felmosás is) mindig fentről lefelé kell, hogy történjen. A lábtörlőket fel kell szedni. A virágokat, cipőket stb. szintén fel kell emelni. A bejárati ajtó, kilincs tisztítása szintén rendszeres kell, hogy legyen. A korlátok tisztítása és a pókhálózás szintén. A fertőtlenítés kiemelt fontosságú, hiszen sokan fordulnak meg az épületben. A felmosás mindig az utolsó fázis. Csak miután portalanítottunk, pókhálóztunk, aztán szabad seperni és felmosni.

Az ablaktisztítás már más kérdés. Mindenhol más az igény. Van ahol évente egyszer, van ahol évente kétszer kérik. Mivel általában nagyon sok az üvegfelület, az ablaktisztítás költséges dolog. A lakók döntése, hogy hányszor fizetik meg. Sok helyen az ablakok nem is nyílnak, vagy nem érhetőek el kézi erővel. Ezek a speciális körülmények (pl. ha csak emelőkosaras daruval vagy alpintechnikával lehet kívülről ablakot takarítani) mind nagymértékben megdrágítják a takarítást. Megoldás mindenre van, csak pénz kérdése.

A lépcsőházak takarításánál a vegyszerválasztás kritikus kérdés. A lépcsők felszíne általában érdes. A felületek általában kifejezetten szennyezettek (hiszen napi takarítás szinte sehol sincs). Az ipari tisztítószerek között érdemes válogatnunk, a magasabb színvonalú, fenntartható tisztaság érdekében. De persze minden igény kérdése. Az IndigoClean megbízói között akad olyan is, ahol kifejezett kérés, hogy a lépcsőházban hypot használjunk a felmosáshoz és a takarításhoz. A lakók ezt érzik higiénikusnak.

Az őszi időszak kicsit speciális a társasházaknál. A lehulló faleveleket a bejáratba fújja a szél. A takarítóknak feladata ezeket eltávolítani, még a lábtörlőrács alól is.

Elsősorban Tata és Tatabánya vonzáskörzetéből várjuk a lépcsőháztakarításra vonatkozó megrendeléseket, de eseti vagy nagyobb volumenű rendszeres megbízásokkal hívjon bátran az ország egyéb területeiről is! Fő vállalási területünk: Tata, Tatabánya, Komárom, Almásfüzitő, Szomód, Dunaalmás, Dunaszentmiklós, Neszmély, Naszály, Szőny, Baj, Vértesszőlős, Tarján, Szár, Szárliget, Környe, Kömlőd, Oroszlány.

INDIGO Cleaning & Security Services, info@indigoclean.hu, +36 30 325 1983