Blog

Profi poloskairtási technikák… vagyis nem, mert ilyen nincs

Sajnos ahogy hűvösebbre fordul az idő, úgy lepik el házainkat, lakásainkat a poloskák. Ahogy a hőmérséklet közeledik a fagyponthoz, számos kerti élőlény próbál menedéket keresni, és sokuk bizony a mi otthonainkat választja. A poloskák nagyon sok bosszúságot okoznak Magyarországon is. Októbertől rendszerint poloskainváziót tapasztalhatunk.

A poloskák bár az emberekre ártalmatlanok, kellemetlen látogatók az otthonainkban. Szívós, nehezen kiirtható állatok, ráadásul méltán kapták a „büdösbogár” elnevezést, rendkívül erős szagú bűzváladékot spriccelnek, ha fenyegetve érzik magukat. Ráadásul rendkívül kártékony rovarokról van szó: mivel növényi nedvekkel táplálkoznak, a kertekben és gazdaságokban rengeteg kárt okoznak. Alapvetően nem őshonosak hazánkban, ezért természetes ellenségük alig-alig akad.

Ki ne tapasztalta volna, hogy az este beálltával a lakásban hangosan zümmögő, falnak csapódó, erős szagú élőlények röpködnek. Nem kellemes élmény. Ráadásul a kiirtásuk sem egyszerű. Sajnos kifejezetten a poloskák ellen készült rovarírtó szer nincs a piacon. A legtöbbünk azzal próbálkozik, hogy egyesével kapja el a már lakásba beszökött példányokat.

De hogyan védekezhetünk ellenük? Legjobb módszer, ha elzárjuk az útjukat, és be sem jönnek a házba, lakásba.

A poloskák nagyon pici résen is képesek bejutni otthonunkba, mivel testük rendkívül lapos. Ellenőrizzük és javítsuk meg a szúnyoghálókat, az ablakok melletti réseket, ahol eséllyel bemászhatnak.

A kint szárított ruhákon is gyakran megbújnak. Mindig alaposan rázzuk ki a ruhákat, mielőtt bevinnénk őket a lakásba.

Mivel szeretik a fényt, fontos, hogy ha szellőztetünk, vagy nyitogatjuk az ajtót, ablakot, kapcsoljuk le a lámpákat. Ne vonzzuk oda őket, amikor esélyük lenne beszökni a nyitott ajtón, ablakon keresztül.

Mit tehetünk, ha már bent van a poloska a lakásban? Összenyomni nem szerencsés, mert nagyon büdös. Célszerű inkább porszívóval felszedni őket, vagy ha mégis megfogjuk, legegyszerűbb, ha lehúzzuk őket a WC-n.

Sokan esküsznek arra, hogy ha az ajtó- és az ablakkereteket fokhagymás spray-vel befújjuk, a büdösbogarak elkerülik a lakásunkat. Hatásossága nem garantált, de egy próbát ez is megér.

Most, hogy itt a szezonjuk, sikeres harcot kívánunk mindenkinek!

indigoCLEAN, a tisztaság szakértője

További takarítási és kertgondozási tippjeinkért keresd Facebook-oldalunkat. INDIGO Cleaning & Security Services, info@indigoclean.hu, +36 30 325 1983