Blog

Magasfényű bútorok tisztítása

Takarítási tippek a tisztítás szakértőjétől

Sokan tartanak a magasfényű bútoroktól, sokhelyen halljuk, hogy rendkívül nehéz őket tisztán tartani. „Minden ujjlenyomat azonnal meglátszik rajta”-mondják. Részben igaz. Az ujjlenyomat valóban hamar meglátszik. De a magasfényű bútorok takarítása abszolút nem bonyolult, csak megfelelő eszközökre van szükség hozzá.

A legnagyobb hiba, amit a magasfényű felületek takarítása során elkövethetünk, ha olyan szivaccsal vagy papírral tisztítjuk, ami megsérti, megkarcolja. A magasfényű bútorok hátránya, hogy könnyen karcolódik. Az IndigoClean a takarításukhoz puha mikroszálas törlőkendőt javasol. Nem, nem papírt! A papír is tud mikrosérüléseket okozni a felületen. Szivaccsal (főleg annak dörzsis felületével) szigorúan tilos a magasfényű konyhabútort áttörölni! Még csak reflexből se nyúljunk a mosogatószivacshoz! Minél puhább egy törlőkendő, annál biztonságosabb a takarítás.

Miért legyen nemcsak puha, de mikroszálas is a kendő, amit használunk? A mikroszálas törlőkendővel nemcsak az ujjlenyomat vagy esetleges koszfoltok távolíthatók el hatékonyan, de a por is. A mikroszálas törlőkendők ugyanis magukhoz vonzzák a porszemcséket. De nem elég jó „rongyot” választani. A megfelelő tisztítószer is kardinális kérdés.

Ha konyhabútorról van szó, akkor általában zsíros szennyeződésekkel találkozhatunk. Az ujjlenyomat is zsír! Tehát mindenképpen valami zsíroldó hatással rendelkező tisztítószerre lesz szükségünk. Az sem hátrány, ha a választott szer fertőtlenít is.

Az IndigoClean alkoholos tisztítószer használatát javasolja. Az alkoholos tisztítószerek az ujjlenyomatokat pillanatok alatt eltüntetik, nem hagynak foltot, hiszen nyom nélkül elpárolognak. Ráadásul fertőtlenítenek is.

Összegezve: a fényes felületek takarítása sem nagy ördöngösség. A megfelelő eszközök (törlőkendő és vegyszer) választásán múlik minden. Puha, mikroszálas kendővel és alkoholos tisztítószerrel pont annyi idő tisztán tartani egy fényes bútort, mint egy akármilyen más felületet. A jól megválasztott kendő nem sérti meg a felületet, ezzel biztosítjuk annak hosszú életét. Az alkoholos tisztítószer pedig nem hagy nyomot, jól és gyorsan tisztít, fertőtlenít és maradék nélkül elpárolog a felületről.

indigoCLEAN, a tisztaság szakértője

További takarítási és kertgondozási tippjeinkért keresd Facebook-oldalunkat. INDIGO Cleaning & Security Services, info@indigoclean.hu, +36 30 325 1983