Blog

Felújítás után takarítás? Bízza a profikra!

A festés, felújítás után megújul életterünk, jó érzés fog el minket, mintha felfrissülnénk. Ugyanez a helyzet, ha építkeztünk: már alig várjuk, hogy birtokba vegyük az új házunkat, irodánkat, csak az a fránya takarítás ne lenne.

Ráadásul a legrosszabbik fajta: festékfoltok, ragasztómaradványok, por és még sorolhatnánk. Időigényes, speciális anyagokra és eszközökre van szükség, és rengeteg munkára. De az indigoCLEAN erre is tud megoldást. A legolcsóbb módszer természetesen az, ha kellően figyelünk a felületekre, hogy feleslegesen ne szennyezzük őket: ha leragasztjuk az ablakkereteket, letakarjuk a padlót. De sok esetben sajnos a szakemberek, akik a felújítást végzik, ezzel nem foglalkoznak: a padlóra folyt vagy szétföcsögött festék, a járólapra száradt, lecsöppent fugázó- vagy ragasztóanyag mind-mind nehezítik a takarítást.

Takarítócégként mi az indigoCLEAN-nél a felújítások utáni takarításra egy jól kidolgozott, szakmai tapasztalatokon alapuló munkarendszert dolgoztunk ki: első lépésként portalanítjuk a felületeket, az apróbb résekben is. A vizes helyiségekben fertőtlenítést végzünk. A burkolatokat és felületeket a számukra ideális vegyszerekkel takarítjuk tisztára. Végső fázisban pedig ápolószerekkel kezeljük.

Megfelelő tisztítószer- és eszközválasztás a festés utáni takarításban

Az összefestékezett padozatot sajnos nem elég egyszer-kétszer vízzel vagy valamilyen háztartási általános tisztítószerrel felmosni. Ha megszárad a felület, a festék és a csiszolásból adódó por újra kiüt rajta. Idegtépő, mikor sokadjára sem azt a tisztaságot kapjuk, amit szeretnénk. A padozat tisztításához feltétlenül speciális vegyszerek szükségesek. Az sem mindegy, hogy milyen felületre milyen vegyszer kerül vagy milyen eszközzel esünk neki a súrolásnak. Magasfényű padozatnál sokszor találkoztunk azzal, hogy a járólap fényét vesztette, mert nem megfelelő vegyszert alkalmaztak, és az megmarta a felületet. Nem érdemes próbálkozni. A tönkretett járólapon már nincs az a takarítócég, aki segíteni tud. Ugyanez a helyzet az összekapart felületekkel. Speciális kaparók szükségesek például a festékfoltok üvegfelületekről való eltávolításához. De nem eshetünk neki egy fa ablakkeretnek egy ilyen szerszámmal, mert azonnal sérül. Tehát nem csak vegyszert, hanem eszközt is jól, tudatosan kell választanunk, ha festés utáni takarításról van szó.

Sok esetben kézi erővel nem is lehet (vagy csak nagyon sok időráfordítással) hatékonyan eltávolítani a padozatról, annak réseiből a festésből, csiszolásból származó szennyeződést. Takarítócégként mi az indigoCLEAN-nél több olyan takarítógéppel rendelkezünk, amely szinte bármilyen felületen hatékonyan alkalmazható. Ezzel jelentősen csökkenthető a takarítási óraszám, ami nem mellesleg költséghatékonnyá teszi a takarítást.

Az indigoCLEAN a felújítás, építkezés utáni takarítást elsősorban Tata és Tatabánya vonzáskörzetében végzi, de eseti vagy nagyobb volumenű megbízással hívjon bátran az ország egyéb területeiről is! Fő vállalási területünk: Tata, Tatabánya, Komárom, Almásfüzitő, Szomód, Dunaalmás, Dunaszentmiklós, Neszmély, Naszály, Szőny, Baj, Vértesszőlős, Tarján, Szár, Szárliget, Környe, Kömlőd, Oroszlány.

INDIGO Cleaning & Security Services, info@indigoclean.hu